Björkåfrihet presenterar Filip Rahim Hansson

För en butik är skyltfönstrets roll att locka in konsumenten till butiken. Här möts vi för det mesta av erbjudanden som är omöjliga att motstå. Så är det för de flesta butiker. Men Björkåfrihets skyltfönster har genom åren används som en scen för politisk aktivism. Och i år förvandlas våra skyltfönster vid fyra tillfällen till ett galleri där vi låter konstnärer och kreatörer ta plats.

Foto: Laimonis Brakss (www.brakss.com)

Genom verken tolkas de värderingar Björkåfrihet står för och de belyser frågor så som värde, solidaritet, konsumtion och vad det egentligen betyder.

Att låta förbipasserande uppleva konst i våra skyltfönster gör vi därför att vi tror att konsten och skapandet kan hjälpa oss att vidga vår blick när vi tolkar vår omvärld, den kan hjälpa oss att måla upp bilden av den framtid vi vill se. Förhoppningen är att vi tillsammans vågar ge oss ut på otrampade stigar i strävan efter att nå vår vision.

Först ut och lagom till 1 maj presenterar vi den Malmöbaserade konstnären Filip Rahim Hansson. Filips verk kommer kretsa kring temat socialism.

22 och 23 april kan du besöka butiken på Linnégatan för att uppleva när Filip skapar, och den 26-27 träffar du honom på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Varmt välkommen!

Mer av Filips konst hittar du här:

@filiprahimhansson
www.filiprahimhansson.com

Klicka här för att läsa mer om Björkåfrihets skyltfönster