Lappa och laga

Nu presenterar vi Lappa och laga ett sortiment med kläder och textil som behöver lite extra kärlek. Kanske saknas det en knapp, finns där ett litet hål eller så är det ämnat att förvandlas till något helt nytt! Oavsett så är det kläder och textiler till ett extra bra pris! Allt som behövs är lite omsorg och tid så att de kan leva vidare lite längre till.

Varje år skänker ni oss hela 3000 ton kläder och textil, visst är det fantastiskt! Målet är att så mycket av detta som möjligt ska återanvändas här i Sverige. När du köper ett Lappa& Laga plagg bidrar du därför inte bara till Björkåfrihets solidaritetsarbete du möjliggör även att ytterligare ett plagg återanvänds på lite närmare håll. Det tycker vi är en kanonbra deal!

Att handla secondhand när du behöver något nytt är för många redan en självklarhet. Men att använda det du redan har är faktiskt det absolut viktigaste du kan göra för att minska den negativa miljöpåverkan som textilkonsumtionen har på vår miljö.

80 procent av den svenska klädkonsumtionens klimatpåverkan kommer från produktionsfasen. Därför är det så viktigt att vi faktiskt använder kläderna som har kostat så mycket för klimatet och miljön att tillverka.

Lappa och laga sortimentet finns i