Open call

Nu bjuder vi in oupptäckta eller yrkesverksamma konstnärer, kreatörer och skapare av alla de slag att lämna intresseanmälan till fyra konstnärliga/skapande gestaltningar i vårat skyltfönster på Södra förstadsgatan i Malmö och Linnégatan i Göteborg.
Vi söker dig eller er som under 2021 vill hjälpa oss att fylla våra skyltfönster med innovativt, modigt och uppseendeväckande innehåll.

Om våra skyltningar

Björkåfrihets skyltfönster används som en scen för politisk aktivism, där det som annars tystas tar sin plats. Inbäddat i ett kommersiellt modeskimmer, skapat av återanvända kläder och föremål, synliggörs rådande maktobalanser. Protester mot omänsklig asylpolitik, ockupation, sexism, rasism och homofobi tar det offentliga rummet i anspråk och ger röst åt de värderingar föreningen Björkåfrihet står för.

Ramar och förutsättningar

Ramarna är lösa men då vår verksamhets kärna bygger på återbruk ser vi gärna att ni i så stor utsträckning det går använder er av material som vi får in i våra två sorteringsanläggningar. Personalen i våra sorteringar är mycket vana att vaska fram nästan vad som helst.

Vi söker inte det perfekta utan just ditt/gruppens uttryck och originalitet, med det är viktigt att stor hänsyn tas till de värderingar Björkåfrihet står för.

Skyltningarna kommer äga rum i mars, juni, september och november och de teman som vi vill att verken kretsar kring är miljö & hållbarhet, ockupation, asylrätt och socialism.

Att ha i åtanke innan du söker

Eftersom vi är en ideell organisation med begränsade resurser är budgeten för uppdragen liten och på förhand bestämd.

Vem kan söka?

Du behöver inte vara yrkesverksam konstnär/kreatör för att ansöka.
Du kan arbeta ensam eller som grupp.
Du behöver vara godkänd för F-skatt (enskild firma eller bolag) eller redovisa vilket externt faktureringsföretag eller egenanställningsföretag du anlitar.
Vi välkomnar alla former av konstnärliga/skapande uttryck så länge det är anpassat till ett format som får plats i våra skyltfönster.

Så här ansöker du

Skicka en länk till något av dina/era tidigare arbeten/ projekt samt ett brev där du presenterar dig själv och dina tanker kring vad du skulle vilja göra. Ange vilken/vilka månad/er samt vilket/vilka tema/n du är intresserad av.

Ansökan och frågor rörande intresseanmälan eller projektet tas emot via e-brev till: isabel.sandling@bjorkafrihet.se

Ansök senast: 2020-12-31