Butikssäljare – Malmö

Björkåfrihet är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta. Nu söker vi nya kollegor till våra butiker i Malmö. Du som söker vill arbeta som butikssäljare vid behov på veckodagar och helger, samt under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Om dig

Som person behöver du ha känsla för god service och trivas med att arbeta i ett högt tempo i en intensiv miljö. Du tycker om att samarbeta och ser till gruppens bästa, samtidigt som du är målmedveten och drivs av att skapa merförsäljning.

Vi söker dig som:

– Är engagerad och handlingskraftig

– Har tidigare erfarenhet av butiksarbete, försäljning och service

– Har kunskap om mode, trender och second hand

– Tar eget ansvar och har datakunskaper

– Uttrycker dig väl på svenska och gärna ytterligare språk

– Kan arbeta kvällar och helger

– Har fyllt 18 år, ett krav pga hantering av kontanter

Dina arbetsuppgifter

Som säljare hos oss arbetar du aktivt med försäljning av samtliga våra produkter. Du bidrar till kundens upplevelse genom att ge utmärkt service. Delar av ditt arbete innebär kassaarbete där professionalism och högt tempo är viktigt. Du kommer även arbeta med påfyllning av varor, följa vårt butikskoncept samt hålla ordning i butiken, allt för att skapa en inspirerande butiksmiljö. Kassarapportering och redovisning ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer också fungera som handledare till våra medhjälpare.

Anställningsvillkor

Tjänsten är behovsanställning som extrapersonal vid arbetstoppar, sjukskrivningar och liknande, arbetstiden varierar då butikerna har öppet 7 dagar i veckan. Vi ser gärna att du kan arbeta regelbundet i sommar som vikarie, på vårt sommarschema. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Handels och arbetsplaceringen är i Malmö där våra butiker finns i Burlöv Center, Heleneholm samt på Södra Förstadsgatan.

Ansökan

Ansökan skickas till marika.hautakoski@bjorkafrihet.se

Ange referens: säljare Malmö – Sista ansökningsdatum är 2022 04 24

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märka med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Om oss

Björkåfrihet är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

Secondhand-verksamheten ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil. 2019 var Björkåfrihet först i världen med att beräkna ett klimatavtryck för sina secondhand-varor, som också kunde jämföras med konsumtion av till exempel nytillverkade kläder. Jämförelsen visade bland annat att en begagnad jacka kan skänkas till insamling och köpas igen 393 gånger innan den har gett upphov till samma växthusgasutsläpp som tillverkning, distribution och försäljning av en enda ny jacka.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer Björkåfrihet organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ges stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Organisationen har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev Björkåfrihet världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.