Vi söker en kommunikatör med erfarenhet av politiskt påverkansarbete

Efter två år av pandemi ska vi återigen växla upp vårt arbete för antirasism, asylrätt, socialism, hållbarhet och en värld fri från ockupation. Vi söker en kommunikatör med vass penna, ideologisk kompass och förmåga att påverka andra, både inom och utanför organisationen. Tillsammans ska vi stärka vår röst för rättvisa.

Kommunikatören arbetar i ett team tillsammans med marknadsförare och butikskommunikatörer för att stärka Björkåfrihets varumärke, öka insamling och försäljning i vår second hand-verksamhet och nå ut med våra politiska budskap. Kommunikatören arbetar såväl med strategisk utveckling som löpande arbete inom informations-, opinions- och medlemsarbete. I detta ingår att kommunicera organisationens värdegrund, politiska ställningstaganden och resultatet av vårt solidaritetsarbete. Vi kombinerar det kommersiella och det politiska och för en ständig dialog om hur detta ska göras utan att kompromissa med vår värdegrund.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, ha god initiativförmåga och förmåga till både samarbete och självständigt arbete. Då utveckling av vår politiska position och påverkansarbete är en viktig del av tjänsten behöver du dela vår värdegrund.

Kvalifikationer
– Utbildning inom kommunikation och minst ett par års erfarenhet inom området.

– Erfarenhet av politiskt arbete inom asylrätt, antirasism, global rättvisa, klasskamp eller liknande.

– Mycket god skribent med vana att skriva såväl kortare kampanjtexter som debattartiklar och pressmeddelanden.

– God kunskap om digitala kanaler.

– Goda kunskaper i WordPress, Indesign etc.

– Erfarenhet av försäljningsdrivande kommunikation inom retail och projektledning är meriterande.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning och förlagd till 100 % med placering i Göteborg. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Unionen.

Om oss

Björkåfrihet är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

Secondhand-verksamheten ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Organisationen har två sorteringsanläggningar och sex butiker i sydvästra Sverige.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer Björkåfrihet organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ges stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa.

Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Organisationen har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev Björkåfrihet världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.

Ansökan

Ansökan skickas till: rekrytering@bjorkafrihet.se

Ange referens: Kommunikatör

Vi ser fram emot din ansökan senast den 22 augusti 2022.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av föreningschef Kristin Ivarsson, 031-233208 eller kristin.ivarsson@bjorkafrihet.se.

Facklig kontaktperson: Jessica Hörk, Unionen, 072-402 43 45.

Observera att det är semesterperiod, och att svar kan dröja längre än vanligt.

Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till rekrytering@bjorkafrihet.se, enligt ovan.

Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Välkommen med din ansökan!