Vi söker en marknadsförare för hållbarhet och solidaritet

Som marknadsförare hos oss är din uppgift att bidra till att fler människor skänker prylar och textilier till oss och handlar i våra second hand-butiker. Du ska också marknadsföra vårt varumärke och vision om hållbarhet, solidaritet och socialism. I praktiken innebär detta ett så väl praktiskt som strategiskt arbete med annonsering, kampanjarbete och analys av kundflöden och påverkansmöjligheter. Allt med en tvist som främjar vårt arbete för ett mer hållbart och rättvist samhälle.

Marknadsföraren arbetar i ett team tillsammans med kommunikatör och butikskommunikatörer för att stärka Björkåfrihets varumärke, öka insamling och försäljning i vår second hand-verksamhet och nå ut med våra politiska budskap.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, ha god initiativförmåga och förmåga till både samarbete och självständigt arbete. För att trivas med arbetet är det viktigt att du delar vår värdegrund.

Kvalifikationer

– Utbildning inom marknadsföring och minst ett par års erfarenhet inom området

– Erfarenhet av försäljningsdrivande kommunikation inom retail

– Kunskap om frågor som rör global rättvisa, hållbarhet och/eller socialism

– God kunskap om digitala kanaler, bland annat inom Facebook- och Google-annonsering

– Goda kunskaper i Adobe-paketet och WordPress

– God skribent

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning och förlagd till 100 % med placering i Göteborg. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Unionen.

Om oss

Björkåfrihet är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

Secondhand-verksamheten ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Organisationen har två sorteringsanläggningar och sex butiker i sydvästra Sverige.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer Björkåfrihet organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ges stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa.

Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Organisationen har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev Björkåfrihet världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.

Ansökan

Ansökan skickas till: rekrytering@bjorkafrihet.se

Ange referens: Marknadsförare

Vi ser fram emot din ansökan senast den 29 augusti 2022.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av föreningschef Kristin Ivarsson, 031-233208 eller kristin.ivarsson@bjorkafrihet.se.

Facklig kontaktperson: Jessica Hörk, Unionen, 072-402 43 45.

Observera att det är semesterperiod, och att svar kan dröja längre än vanligt.

Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till rekrytering@bjorkafrihet.se, enligt ovan.

Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Välkommen med din ansökan!