Vi söker en vikarierande handläggare för vårt solidaritetsarbete

Vi på Björkåfrihet tror inte på välgörenhet. Vi tror på att backa upp frihetskämpar och aktivister som själva formulerar hur förtrycket de lever under ska bekämpas. Tillsammans arbetar vi för att utrota orsaken till orättvisor.

Som handläggare ansvarar du för föreningens samarbeten med organisationer i Västsahara, Palestina och Sverige. Vårt arbete med Västsahara fokuserar på främst på mediafrågor och aktivism. I Palestina jobbar vi både med humanitära och rättighetsbaserade projekt. Samarbetena i Sverige berör asylrätt och antirasism. I arbetet ingår kontinuerlig kontakt med nuvarande organisationer, att utforska nya samarbeten och ta fram projektansökningar samt att ansvara för avslut av projekt. Handläggarna ansvarar också för uppföljningar, rapporteringar och utvärderingar av projekten. Vidare bidrar handläggaren med information till vårt kommunikationsarbete internt samt är i viss mån delaktiga i vårt externa opinionsarbete. Uppföljningsresor till samarbetsorganisationer i Sverige och internationellt förekommer.

För att lyckas i rollen behöver du ha god initiativförmåga samt förmåga till både samarbete och självständigt arbete. Vi tror att du är strukturerad och kommunikativ. För att trivas med arbetet är det viktigt att du delar vår värdegrund.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, projekthantering och handläggning av biståndsadministration
  • Erfarenhet av att söka, genomföra och redovisa externt finansierade projekt
  • Erfarenhet av administrativa och ekonomiska uppgifter
  • Goda kunskaper i engelska. Det är meriterande med kunskaper i arabiska och/eller spanska
  • God kännedom om och intresse för globala utvecklings- och rättvisefrågor, antirasism och asylrätt

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat fr o m 1 december 2022 t o m 31 augusti 2023 och är förlagd till 80 % med placering i Göteborg. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Unionen.

Om oss

Björkåfrihet är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

Secondhand-verksamheten ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Organisationen har två sorteringsanläggningar och sex butiker i sydvästra Sverige.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer Björkåfrihet organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ges stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa.

Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Organisationen har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev Björkåfrihet världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.

Ansökan

Ansökan skickas till: rekrytering@bjorkafrihet.se

Ange referens: Handläggare

Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast den 31 augusti 2022.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av föreningschef Kristin Ivarsson, 031-233208 eller kristin.ivarsson@bjorkafrihet.se.

Facklig kontaktperson: Jessica Hörk, Unionen, 072-402 43 45.

Observera att det är semesterperiod, och att svar kan dröja längre än vanligt.

Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till rekrytering@bjorkafrihet.se, enligt ovan.

Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Välkommen med din ansökan!