Vi söker internationell handläggare för våra solidaritetsprojekt

Som handläggare ansvarar du för föreningens samarbeten med organisationer i Västsahara, Palestina och Sverige. Vårt arbete med Västsahara fokuserar på främst på mediafrågor och aktivism. I Palestina jobbar vi både med humanitära och rättighetsbaserade projekt. Samarbetena i Sverige berör asylrätt och antirasism. I arbetet ingår kontinuerlig kontakt med nuvarande organisationer, att utforska nya samarbeten och ta fram projektansökningar samt att ansvara för avslut av projekt. Handläggarna ansvarar också för uppföljningar, rapporteringar och utvärderingar av projekten. Vidare bidrar handläggaren med information till vårt kommunikationsarbete internt samt är i viss mån delaktiga i vårt externa opinionsarbete. Uppföljningsresor till samarbetsorganisationer i Sverige och internationellt förekommer.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med visshet om att din arbetsinsats blir till solidaritet.

För att lyckas i rollen behöver du ha god initiativförmåga samt förmåga till både samarbete och självständigt arbete. Vi tror att du är strukturerad och kommunikativ. För att trivas med arbetet är det viktigt att du delar vår värdegrund.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, projekthantering och handläggning av biståndsadministration
  • Erfarenhet av att söka, genomföra och redovisa externt finansierade projekt
  • Erfarenhet av administrativa och ekonomiska uppgifter
  • Goda kunskaper i engelska. Det är meriterande med kunskaper i arabiska och/eller spanska
  • God kännedom om och intresse för globala utvecklings- och rättvisefrågor, antirasism och asylrättsfrågor

Anställningsvillkor


Tjänsten är en tillsvidareanställning och är förlagd till 80 % med placering i Göteborg. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Unionen.


Om oss


Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling

Secondhand-verksamheten ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil. 2019 var Björkåfrihet först i världen med att beräkna ett klimatavtryck för sina secondhand-varor, som också kunde jämföras med konsumtion av till exempel nytillverkade kläder. Jämförelsen visade bland annat att en begagnad jacka kan skänkas till insamling och köpas igen 393 gånger innan den har gett upphov till samma växthusgasutsläpp som tillverkning, distribution och försäljning av en enda ny jacka.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer Björkåfrihet organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ges stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor.

Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Organisationen har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev Björkåfrihet världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.

Ansökan

Ansökan skickas till: rekrytering@bjorkafrihet.se
Ange referens: Handläggare
Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast den 4 januari 2021.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av föreningschef Kristin Ivarsson, 031-233208 eller kristin.ivarsson@bjorkafrihet.se.
Facklig kontaktperson: Cecilia Josefsson, Unionen, 033-12486
Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till rekrytering@bjorkafrihet.se, enligt ovan.
Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.


Välkommen med din ansökan!