Union of Palestinian Women’s Committees

Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) är en feministisk rörelse som kämpar för ett samhälle fritt från all diskriminering och för att Palestina ska bli fritt från Israels ockupation och förtryck. Med hjärtat till vänster arbetar UPWC för att stärka och förena kvinnor. Det har lett till att fler och fler kvinnor nu tar plats i samhället.

Om du frågar varför de organiserar kvinnor blir svaret: ”Kampen mot ockupationen kan inte vara effektiv om hälften av befolkningen utesluts.”

Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) har sitt huvudkontor i Ramallah, Västbanken, men har lokalkontor över hela Västbanken och Gaza. De är en bred kvinnoorganisation som har som mål att inkludera kvinnor i alla aspekter av samhället.

Björkåfrihet stödjer ett projekt som fokuserar på att stärka sin egen organisation, ge unga mer plats och inflytande i organisationen samt bedriva påverkansarbete.

På grund av sitt påverkansarbete är UPWC en måltavla för den israeliska regimen som både fängslat organisationens företrädare och terrorstämplat UPWC. De fortsätter dock alltjämt sitt arbete för ett fritt Palestina.

Palestinian women make change

I filmen Palestinian women make change berättar UPWC mer om sitt arbete.

3 Generations of Refugees

Här får du träffa Hasana, Taghreed och Rita- tre generationer kvinnor som berättar om sitt liv i flyktinglägret i Rafah.